Nieuwsbrief

Sponsor, vriend, relatie of supporter.

Een nieuw seizoen, nieuwe kansen, nieuwe partners en een nieuw jasje!

Via deze nieuwsbrief hou ik jullie graag op de hoogte over de ontwikkelingen en nieuwtjes aangaande mijn mountainbike carrière!

New Bike day!

Ook dit seizoen rijd ik op het beste materiaal beschikbaar. Het Stappenbelt-Specialized Racing Team voorziet mij van onderstaande fiets. Een Specialized S-works epic FSR waarop ik mijn XCO (de langere 1,5u durende wedstrijden) wedstrijden zal rijden.
Mogelijk gemaakt door:





Lees meer
World Cup XCE is terug!

Na 2 jaar afwezigheid heeft de UCI besloten de World Cup Sprint terug op de agenda te zetten! De commercieel interessante discipline met spannende battles sluit perfect aan bij de wensen en behoeftes van de moderne sport!
Uiteraard ben ik ontzettend blij met dit nieuws. De competitie bestaat uit 8 wedstrijden waarvan er 5 binnen Europa worden georganiseerd en daaraan zal ik deelnemen. de 3 overige wedstrijden worden in Amerika, Thailand en Libanon georganiseerd en behoren niet tot de mogelijkheden. 
5-6 mei: Volterra, Italië
3-4 juni: Colombus, Amerika
24-25 juni: Waregem, België
29-30 juli: Bangkok, Thailand
26-27 aug: Winterberg, Duitsland
2-3 sept: Apeldoorn, Nederland
23-24 sept: Antwerpen, België
15-16 okt: Beiroet, Libanon
Lees meer op de website van de UCI
Seizoensstart met 8e plaats
Op 26 maart startte, na afwezigheid wegens ziekte een week eerder, dan eindelijk mijn wedstrijd seizoen. In Burgh-Haamstede werd de 2e manche van de Nationale MTB Cup (XCO) verreden waar ik als 8ste over de finish kwam.
Ik ging met hoge ambities de wedstrijd in en streed in de eerste 40 minuten mee om een podium plaats. Het hoge tempo kon ik echter in de laatste 50 minuten minder goed vol houden en zakte daardoor iets terug. met 5 man strijdend om de 6e plaats kwam ik na 1u en 40 minuten wedstrijd als 8ste over de finish.
 
Niet het resultaat waar ik vooraf op ingezet had maar waar ik achteraf tevreden mee moet zijn. Dit jaar ligt de focus op de World Cup Sprints, de Cross country is hierop een goede aanvulling.
Inspanningstest bij SMA

Enige tijd geleden ben ik op bezoek geweest bij mijn trainer Guido Vroemen, sportarts en eigenaar van SMA Midden Nederland.
Guido is dè specialist op het gebied van vermogensmeting en heeft daarover dan ook een boek geschreven (Het geheim van wielrennen).

Guido begeleid mij op fysiek gebied en gebruikt de VO2max test  (zie foto) als een van de uitgangspunten voor zijn schema's. Zo'n test helpt ons de sterke en zwakke punten van mijn lichaam te ontdekken om daar vervolgens tijdens training aan te werken. 
De waardes van afgelopen test waren goed. Wij kijken hierbij naar 3 zones; Duurvermogen, wedstrijd tempo XCO en sprint capaciteit XCE. 
Uit de test is gebleken een enorme vooruitgang te hebben geboekt in mijn duurvermogen. Dit zorgt voor een stabiele basis waarop wij verder kunnen bouwen.
Dit jaar zal de focus liggen op de World Cups XCE waarbij de test liet zien op dit gebied al erg sterk te zijn. Het vermogen wat ik kan leveren tijdens een XCO wedstrijd is daardoor iets minder ontwikkeld en zal samen met de specifieke sprint trainingen de komende periode aandacht krijgen.
Meer informatie over de inspanningstesten vind je hier
5e plaats in Oldenzaal!

Tot slot werd er afgelopen weekend weer gekoerst. Dit maal in Oldenzaal, de 3e wedstrijd in de Nationale XCO mtb cup. Waar ik vorig weekend nog als 8ste finishte kwam ik dit maal na een sterk slot als 5e over de streep. Een heerlijk gevoel. Kwa uitvoering, wedstrijd verloop en fysieke kracht een stuk beter dan vorig weekend. Ik ben dan ook trots om als sprinter in een XCO wedstrijd dit te kunnen laten zien.
Volgend weekend ben ik in België, daar zal ik met het hele team aan de start staan in de internationale Beneluxcup XCO die verreden wordt in Beringen. Een pittig parkoers met vele klimmen en technische afdalingen. Het is nog even wachten tot de eerste sprint, die zal op 5-6 mei plaatsvinden in Italië (World Cup). Tot die tijd bereid ik mij middels de XCO wedstrijden verder voor.